Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


snorkelen

Snorkelen

Kinderen in de leeftijdscategorie van 7 tot 14 jaar, met zwemdiploma B, kunnen bij J.O.S.V. Orca snorkel-lessen komen volgen. Vanaf 19:55 uur kunnen de jeugdleden zich omkleden in de grote omkleedhokken. Van 20:00 uur tot 21:15 uur wordt er snorkel-les gegeven. Na deze snorkel-training wordt er een spel georganiseerd of er is gelegenheid om vrij te zwemmen. Om 21:30 uur is het dan de hoogste tijd om aan te kleden. Het is voor en na het zwemmen is het de bedoeling dat er er gebruik gemaakt wordt van de douches.

De leden bij J.O.S.V. Orca in de leeftijdscategorie van 7 tot 14 jaar noemen wij in clubverband “Snorkels”.

Elk jaar beginnen in september de opleidingen voor de verschillende club-snorkel-brevetten; blauw, groen, geel, oranje en rood.

Heel het jaar door kunnen deelonderwerpen gehaald worden. Na een aantal modules wordt een niveau gehaald (blauw, groen, geel, oranje, rood). De modules bestaan uit een klein beetje theorie, snorkelen en perslucht. Iedere snorkel krijgt een logboek (€ 15,-) met daarin zijn eigen gegevens, lidmaatschapskaart, presentielijst, agenda, modulebeschrijving en theorie.

Het is de bedoeling dat de snorkels iedere week zijn of haar logboek mee neemt naar het zwembad.

Bij presentie krijgt de snorkel dan een paraaf van zijn instructeur. Na het behalen van een module wordt een stempel gezet in het logboek. Na het behalen van een niveau krijgt de snorkel een brevetkaart voor in het logboek en een gekleurd bandje voor om zijn snorkel.

De theorie bestaat uit enkele eenvoudige handsignalen, duikziektes, materiaalkennis en algemene regels omtrent de veiligheid bij het duiken. Vanaf september tot en met mei trainen we in het zwembad voor de optimale snorkeltechnieken die nodig zijn om de brevetten met succes te behalen. Om de zwembadtrainingen nog aantrekkelijker te maken kunnen de “Snorkels” met duikflessen onderwater zwemmen. Met duikflessen zwemmen wordt ook in het zwembad gedaan onder de normale trainingstijd.

snorkelen.txt · Laatst gewijzigd: 2014/01/31 18:44 (Externe bewerking)